Coronamaatregelen

Laatste aanpassing; 23-04-2021

Op deze pagina vindt u de actuele informatie over het Coronavirus en de maatregelen die Zorgcentrum St. Barbara neemt om de verspreiding zoveel mogelijk te beperken.

Zorgcentrum St. Barbara volgt het beleid van het kabinet, RIVM en de GGD. Wij passen de richtlijnen aan waar nodig.

Vaccinatie

Onze cliënten intramuraal hebben inmiddels beide vaccinaties tegen het coronavirus toegediend gekregen. De overheid heeft aangegeven bij een vaccinatiegraad van 80% of hoger de bezoekregeling verruimd kan worden. De vaccinatiegraad in ons zorgcentrum is 95% wat aangeeft dat wij op een veilige en verantwoorde wijze de maatregelen kunnen versoepelen. De vaccinaties moeten samen met alle andere beschermende maatregelen de verdere verspreiding van het COVID ‘19 virus tegengaan.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u alle informatie over de coronavaccinatie: www.coronavaccinatie.nl.

Bezoekregeling

Vanaf 17/04/2021 is onze bezoekersregeling verruimd, dit houdt in dat:

  • Een volledig gevaccineerde cliënt kan bezoek ontvangen op het eigen appartement.
  • Er mag in de recreatiezaal op de begane grond koffie gedronken worden. Vanaf 27-04-21 kunnen bezoekers ook koffie /thee kopen.
  • Geen bezoek in de huiskamer van afdeling De Wending. Wel mogen de cliënten daar door familie opgehaald worden.
  • Het aantal bezoekers dat ontvangen mag worden is vastgesteld op 4 per dag, maar niet meer dan 2 personen tegelijk. Bij voorkeur gevaccineerde bezoekers of bezoek met een negatieve test. Het is belangrijk om uw bezoek te blijven registreren op het appartement.

Basisregels blijven van kracht

Buiten de verruiming van de bezoekregeling voor volledig gevaccineerde cliënten op het eigen appartement, blijven de huidige maatregelen ter voorkoming van besmetting met en verspreiding van het coronavirus van kracht:

  • Het dragen van een mondneusmasker buiten het appartement van de cliënt is verplicht.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Bij binnenkomst van ons zorgcentrum past u handhygiëne toe.

Vanzelfsprekend geldt dat iedereen met (milde) klachten thuisblijft en zich laat testen.

Onze medewerkers werken hard aan een veilige woon- en zorgplek voor onze cliënten. Wij vragen iedereen die op bezoek komt, familie en vrienden, om ons daarbij te helpen. Wees voorzichtig en blijf alert. Zo zorgen we voor elkaar.

Thuiszorg

Onze zorgprofessionals die bij u aan huis komen zijn extra alert op hygiëne en houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. Krijgt u zorg thuis vanuit Zorgcentrum St. Barbara en bent u mogelijk besmet met het coronavirus? Dan komt een speciaal Coronateam bij u langs. Zo verkleinen we de kans op kruisbesmetting.

Bij vragen of overleg t.a.v. het coronavirus kunt u ten alle tijden bellen met ons zorgcentrum: 0487-571439.

Menu