Werken bij Zorgcentrum St. Barbara

Zorgcentrum St. Barbara is hét aanspreekpunt voor zorg in Dreumel en omgeving. Van oudsher is St. Barbara bekend door de zorg in het zorgcentrum, later uitgebreid met een afdeling PG, dagverzorging voor ouderen en thuiszorg.

In ons zorgcentrum wonen 30 cliënten met verschillende zorgbehoeftes. Zowel cliënten met een somatische indicatie als een PG-indicatie (dementie).

Onze medewerkers werken in teamverband en proberen elke dag het verschil te maken voor onze cliënten. De eigen kracht en regie van de cliënt staan voor onze medewerkers centraal bij het uitoefenen van hun functie.

Een belangrijk uitgangspunt bij de omgang met cliënten is dat wij de zelfredzaamheid van onze cliënten zo lang mogelijk willen stimuleren. Pas wanneer er een “zelfzorgtekort” ontstaat bieden wij ondersteuning, begeleiding of nemen wij de zorg geheel of gedeeltelijk over.

Ook vrijwilligers spelen een belangrijke rol binnen Zorgcentrum St. Barbara.

Dankzij de vele vrijwilligers kan er bijvoorbeeld onder toezicht ook buiten gewandeld worden, in de recreatiezaal of elders koffie gedronken worden, en is het ook mogelijk om de activiteiten die georganiseerd worden in het huis bij te wonen. Samen met de cliënten en/of familie en de vrijwilligers worden hier afspraken over gemaakt.

De vrijwilliger werkt naast de beroepskracht en vult de beroepsmatige zorg aan, maar kan deze nooit overnemen.

Zorgcentrum St. Barbara is een erkend leerbedrijf door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Onze vacatures

Waarderingen uit Zorgkaart Nederland

Menu