Activiteiten

Regelmatig terugkerende activiteiten

Elke week zijn er in de recreatiezaal activiteiten zoals:

  • Welfare (handwerken), ook voor mensen buiten St. Barbara
  • Meer bewegen voor ouderen
  • Eigen zangkoor met muzikale begeleiding
  • Sjoelen
  • Knutselen met activiteitenbegeleidster

Bekijk hier het actuele activiteitenprogramma.

Het is voor St. Barbara van belang dat cliënten voldoende keuzemogelijkheden hebben zodat zij zelf kunnen kiezen of zij behoefte hebben aan individuele of  groepsgewijze activiteiten.

Open Eettafel

Elke dinsdag en vrijdag is er een Open Eettafel binnen St. Barbara. Ouderen kunnen zichzelf hiervoor aanmelden om tegen een kleine vergoeding gezamenlijk voor een maaltijd “aan te schuiven”.

Stichting Vrienden van Barbara

Stichting Vrienden van Barbara is een zelfstandige stichting met een eigen bestuur. Het doel van deze stichting is het welzijn voor de bewoners en gasten te vergroten. Zo organiseren zij in samenwerking met de activiteitenbegeleiding verschillende activiteiten.

Zaterdagmiddag borrel

Eenmaal per maand organiseert het zorgcentrum een zaterdagmiddag borrel. Gemoedelijk en ontspannen met een hapje en een drankje worden cliënten samen met hun familie uitgenodigd om in een ontspannen sfeer gezellig met elkaar te zijn en te praten over alledaagse onderwerpen.

Zo leren we elkaar beter kennen en wordt de familieparticipatie meer en meer geïntegreerd binnen St. Barbara.

Ziekendag

Jaarlijks organiseert Zorgcentrum St. Barbara de ziekendag voor de Dreumelse gemeenschap. Ouderen en zieken in Dreumel mogen samen met de cliënten van St. Barbara de ziekenzegen ontvangen en een gezellige dag samen zijn.

Bijzondere activiteiten

Ook zijn er door het jaar heen een aantal bijzondere activiteiten waar de cliënten van St. Barbara vaak naar uitkijken.

Menu