Kosten voor de cliënt

In Zorgcentrum St. Barbara vallen veel producten, diensten en extra activiteiten onder de financiering van de WLZ en worden dus betaald door Zorgcentrum St. Barbara.

Er is derhalve geen betaling nodig voor:

  • Koffie/thee in de recreatiezaal. Wanneer u daar niet naar toe kunt omdat u bijvoorbeeld ziek bent, krijgt u een kop koffie/thee op uw kamer.
  • Alle door het zorgcentrum georganiseerde activiteiten.

NB: voor bezoekers, familie en anderen zijn hier wel kosten aan verbonden.

Een betaling is wel nodig voor:

  • een extra warme maaltijd €   6,50
  • mee eten met verjaardag menu €   7,50
  • waskosten voor het ondergoed € 10,00 per maand
  • abonnement televisie € 15,00 per maand

De broodmaaltijden en warme maaltijd worden verzorgd door het huis.  Wilt u extra producten bijbestellen, dan zijn de kosten voor uzelf.
U verzorgt uw eigen verzekering, bijvoorbeeld uw aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering voor uw eigen spullen, maar ook de zorgverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen.
U moet zelf de kosten betalen voor het wassen, drogen, strijken en stomen van uw kleding. Ook de kosten van de naamlabels zijn voor uzelf. Deze kunt u o.a. bestellen via www.nominette.nl (bij voorkeur innaailabels).

De instelling betaalt de kosten van het wassen, drogen en strijken voor het beddengoed, handdoeken en washandjes.
In principe wordt het wassen van de bovenkleding van cliënten niet door het zorgcentrum geregeld. Bij uitzondering kan dit tegen een vergoeding wel met Zorgcentrum St. Barbara geregeld worden. De kosten worden in overleg met het zorgcentrum, afhankelijk van de hoeveelheid, bepaald.

Woon- en leefomgeving

De appartementen worden in principe kaal opgeleverd.
De muren en vloer worden door de zorginstelling netjes opgeleverd. Het opknappen, witten en gaatjes vullen e.d. wordt door de zorginstelling gedaan.  Als u er voor kiest om uw appartement zelf in te richten, dan zijn de kosten daarvan voor uw eigen rekening. Een appartement op afdeling De Wending en afdeling De Zonnewende is voorzien van een hoog-laag bed. Op afdeling De Wending staat ook een ruime kledingkast.

De kosten voor een abonnement van kabel, telefoon of internet, (inclusief de apparatuur, gesprekskosten ) moet u zelf betalen.
Zorginstelling St. Barbara zorgt voor aansluiting in het appartement.

Zoals in de informatiebrochure vermeld staat, is het mogelijk bij verjaardagen en/of andere feestjes gebruik te maken van de recreatiezaal. De huur van deze zaal is gratis, er zijn immers ook bewoners aanwezig. Consumpties zijn voor eigen rekening, hiervoor kunt u de prijslijst opvragen. Voor de hapjes dient zelf gezorgd te worden, het is mogelijk gratis gebruik te maken van de keuken.

Kapper en pedicure

Er is geen vaste kapper aan ons zorgcentrum verbonden. U kunt zelf een kapper op uw appartement vragen. Heeft u geen eigen kapper, dan helpen wij u met het benaderen van een kapper.
U moet zelf de behandeling betalen die niets te maken heeft met uw aandoening, ziekte of ouderdom. Bijvoorbeeld het verwijderen van likdoorns, knippen van nagels of verwijderen van eelt. In St. Barbara komen verschillende pedicures. Ook deze zijn niet in dienst van Zorgcentrum St. Barbara. Tarieven zijn bij de pedicure op te vragen.

Wie betaalt uw WLZ-Zorg?

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verzekerd voor WLZ-zorg en betaalt hiervoor premie; hieruit wordt de zorg betaald. U betaalt ook een eigen bijdrage, deze wordt berekend en gefactureerd door het CAK (Centraal Administratie Kantoor). De hoogte van uw bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, daarom vraagt het CAK uw inkomen op bij de belastingdienst. Voor informatie: www.hetcak.nl of bel 0800-1925.

Menu