Welzijn

Zorgcentrum St. Barbara vindt het welzijn van haar cliënten erg belangrijk. Genieten op oudere leeftijd is een must!!

Daarom staat St. Barbara voor grote uitdagingen in de zorg voor ouderen. Vanwege de vergrijzing en het later komen wonen in een verzorgingshuis zijn cliënten steeds minder mobiel en afhankelijk van hulp. Om de regie over hun leven te houden is zelfredzaamheid erg belangrijk. Na de opname wordt er met u besproken wat u kunt, zelf wilt doen of waar u hulp bij nodig heeft. Ook het welzijn is hier een onderdeel van.

St. Barbara wil graag dat haar cliënten kunnen blijven genieten van de leuke dingen in het leven. Na jaren hard werken is genieten, aandacht en gezelligheid een belangrijk item. Binnen St. Barbara is er een grote groep vrijwilligers die samen met de professionele zorg diverse activiteiten organiseert.

Sinds januari 2019 heeft St. Barbara gekozen om mede door financiële ondersteuning van de overheid van de subsidieregeling “Waardigheid en Trots” geld te investeren in aanname van welzijnsmedewerkers. Deze medewerkers zijn aangesteld en worden dagelijks gestuurd door de coördinator Welzijn. Deze bespreekt met familie en cliënten wat zij graag willen en wat de medewerkers kunnen doen. Wat is de kers op de taart? Waar staan ze voor op en waar wordt men blij van?

Familie, mantelzorgers en vrijwilligers

Familie, vrienden en vrijwilligers spelen samen ook een belangrijke rol binnen Zorgcentrum St. Barbara. Zij horen immers bij de huiselijke woonomgeving van de cliënt. De bijdrage van de mantelzorger is daarbij altijd zeer welkom.

Mantelzorgers kunnen bijvoorbeeld een deel van de dagelijkse zorg op zich nemen, ondersteunen bij de broodmaaltijd, activiteiten, maar ook het begeleiden bij het bezoeken van een specialist in het ziekenhuis of bijvoorbeeld de kapper.

Menu