Faciliteiten

Naast de appartementen biedt Zorgcentrum St. Barbara u nog diverse andere faciliteiten waar u gebruik van kunt maken.

Technische dienst

Als u klusjes heeft voor de technische dienst, bijvoorbeeld het (her) bevestigen van schilderijen, dan kunt u dit doorgeven aan de medewerker van de technische dienst. De medewerker van de technische dienst repareert uitsluitend eigendommen van het huis. Voor de reparatie van bijvoorbeeld uw televisie of uw meubels moet u hulp van anderen inroepen.

Facilitaire dienst

Uw appartement wordt door onze huishoudelijke medewerkers schoongemaakt. Zij halen ook iedere ochtend het huisvuil bij u op.

Broodwagen

3x Per week komt de broodwagen persoonlijk bij uw appartement langs op maandag, woensdag en vrijdag. U kunt zelf een keuze maken in wat u graag wilt hebben.

Keuken

In de keuken van Zorgcentrum St. Barbara verzorgen medewerkers, met grote zorg, dagelijks de verse maaltijden. Zowel de broodmaaltijd als de warme maaltijd worden zoveel mogelijk gezamenlijk genuttigd. Indien wenselijk kan dit ook op uw eigen appartement.

Wasserette

Zorgcentrum St. Barbara beschikt over een eigen wasruimte waar uw beddengoed, washandjes, handdoeken en keukendoeken door ons gewassen worden.

Voor het wassen van uw ondergoed maken wij afspraken met u, deze afspraken staan in het zorgleefplan. Uw boven- en onderkleding dient u zelf te laten verzorgen door bijvoorbeeld uw familie, mantelzorger of stomerij. Al uw wasgoed moet voorzien zijn van een persoonlijk naametiket, in verband met het zoekraken van kledingstukken.

Mariakapel

In de voortuin van Zorgcentrum St. Barbara vindt u een Mariakapel. Iedereen, ook de inwoners van Dreumel, hebben hier de gelegenheid om een kaarsje op te steken, een rustmoment te vinden of om te bidden.

Kapper en pedicure

U dient zelf een afspraak te maken met uw kapper of pedicure. Zij verzorgen hun diensten op uw eigen kamer. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Indien u geen eigen kapper of pedicure heeft kunt u informeren bij onze medewerkers, manager zorg of directie voor contactgegevens.

Mondhygiëniste

Heeft u mondproblemen of bent u allang niet meer bij de tandarts geweest, dan kunt u zich aanmelden bij een mondhygiëniste. Zij zorgen ervoor dat de tandarts een intake en een eerste onderzoek bij u verricht. Dit kan zijn wanneer bijvoorbeeld het gebit niet goed zit, er irritatie is of andere mondproblemen.

Natuurlijk bent u vrij om bij uw eigen tandarts te blijven en die op de praktijk elders te bezoeken. Wilt u weten wat de mondhygiënist nog meer voor uw mond kan betekenen? Voor meer informatie kunt u terecht bij onze medewerkers.

De Toko

Op de begane grond in de grote zaal bevindt zich een winkeltje, beter bekend als de Toko. Hier zijn diverse artikelen verkrijgbaar zoals een koekje, snoepje, drank.

De recreatiezaal

U bent vrij om gebruik te maken van de zaal, op de begane grond. Deze is altijd open, tenzij er groepsbijeenkomsten zijn. Elke dag is er om 10.30 uur en 14.30 uur gelegenheid om koffie/thee te drinken met medecliënten en uw bezoek
(voor bezoek en gasten wordt een kleine vergoeding gevraagd). ‘s Avonds kunt u de recreatiezaal reserveren voor bijvoorbeeld uw verjaardagsfeest. Houdt u er rekening mee dat er alleen feesten gehouden kunnen worden die normaliter in huiselijke kring gevierd worden. Tegen betaling kunnen koffie en drankjes genuttigd worden.

Bibliotheek

In de recreatiezaal bevindt zich een kleine bibliotheek ten behoeve van de cliënten. Cliënten kunnen hier regelmatig boeken lenen.

Er bevindt zich een grote bibliotheek in MFA D’n Hoender.

De post

Iedere dag -behalve de zondag- wordt uw post in uw brievenbus gedaan die bij de voordeur van uw appartement hangt. Tijdschriften aangeboden door het huis komen beneden te liggen en worden verspreidt op de verschillende afdelingen.

Interactieve tuin

Naast ons zorgcentrum vindt u een interactieve tuin. Deze tuin is toegankelijk voor gebruikers van rollators en rolstoelers. De tuin is weliswaar op het terrein van
St. Barbara, maar is toegankelijk voor iedereen. In de tuin staan twee kweektafels op rolstoelhoogte.

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van de beweegstoelen en tegelijkertijd een gezellig praatje te maken met uw buurvrouw of -man.

Alarmering

Ieder appartement is voorzien van een oproepsysteem. Hiermee kunt u onze medewerkers alarmeren in noodsituaties.

Menu