Geschenk van Stichting Dank Helden van de Zorg

Corona

Bij binnenkomst van Zorgcentrum St. Barbara ziet u  bij de hoofdingang deze grote afbeelding van een bronzen beeld.

Stichting Helden van de Zorg zet elk jaar een zorginstelling in het zonnetje. Door de ongekende druk op de gezondheidszorg door het Coronavirus wilde het bestuur van deze stichting dit jaar niet één zorginstelling, maar alle mensen die werkzaam zijn in de zorg bedanken voor hun geweldige, niet aflatende inzet bij de verzorging van patiënten. Daarnaast vonden zij dat er ook aandacht moest zijn voor de vele slachtoffers van het Coronavirus. Voor deze doelen werd een nieuwe stichting opgericht nl. Stichting Dank Helden van de Zorg.

Stichting Dank Helden van de Zorg heeft het plan bedacht een bronzen beeld te plaatsen dat is ontworpen door de beroemde kunstenaar Kees Verkade. Het bleek na zijn plotselinge overlijden in december 2020 zijn laatste creatie te zijn. Het verbeeldt het afscheid van een moeilijke periode met Corona en de opening naar een nieuwe toekomst.

Het beeld heeft een prominente plek in het Brabantse Oisterwijk gekregen en is onthuld op 8 september 2021 door H.K.H. Prinses Margriet. Niet alleen zorgmedewerkers worden hier bedankt, het zal ook een plek zijn waar de slachtoffers worden herdacht.

De wens van het bestuur van deze stichting was om voor alle medewerkers in de zorg nog iets extra’s te doen als dank voor hun inzet tijdens de pandemie. Dit hebben zij gevonden in de vorm van het aanbieden van deze afbeelding die u ziet zodra u ons zorgcentrum binnen loopt.

Een dankmelding aan alle zorgmedewerkers en een melding ter herdenking van de slachtoffers van deze pandemie.

Menu